Korábbi gyűjtéseink


MEGVALÓSÍTOTT PROGRAMJAINK

 

Mikrobusz Magyarvistára: 2008-ra, a Budapest Külső-Üllői Úti Református egyházközség mikrobusza, melyet a segélyszállítmányok eljuttatására használtunk eddig, az idők folyamán annyit amortizálódott, hogy nem volt alkalmas a tevékenységhez szükséges, rendszeres, hosszú utak megtételére, ezért az Alapítvány támogatta a rendbehozatalát és műszakiztatását, mely után eljuttatta a magyarvistaiaknak, akik a nekik szükséges rövid utakra tudják használni.

 

Sárvásári kultúrterem padlózatának kicserélése: a kultúrterem - melyet a gyermekek sportteremként is használnak - padlózata és aljzata elhasználódott, egészségügyi szempontból sem volt megfelelő (rendkívül poros volt). Kicserélését az Alapítvány 100.000 forinttal támogatta, melyhez a sárvásári református egyházközség ugyanennyivel hozzájárult.

 

Könyvadomány Erdélybe: Magyarvistai támogatási kapcsolatainknak köszönhetően 2006 decemberében 4.188.000 forint értékű könyvadomány eljuttatásával bízott meg bennünket a Maholnap Alapítvány a nevezett kalotaszegi faluba, hogy tovább erősítsük a magyar kultúrát. A könyveket 2007 folyamán eljuttattuk.

 

 

 

Sárvásári iskola fűtésének korszerűsítése: Az iskolának nyújtott támogatásból a helyiek egy fával üzemeltethető központi fűtéshez használt új kazánt és annak tartozékait vásárolták meg Magyarországon. A helyi gyülekezet áldozatkész segítségével 2006 decemberében üzembe helyezték. Jelenleg az iskola, óvoda, kultúrotthon, mellékhelyiségek és a tanítói lakás fűtését szolgálja. Az alapítványi támogatás mellett a helyiek saját erővel (élőmunka, tervezés stb.) jelentősen hozzájárultak a megvalósuláshoz. 

 

 

 

 

 

 

 

A felújított bikafalvi templom (2006. augusztus)

 


 

 

Árvízi újjáépítés Székelyföldön: A 2005 nyarán bekövetkezett katasztrófa után, Alapítványunk bekapcsolódott az árvízi helyreállítási munkálatokba. 380.000 forintot juttattunk el Bikafalvára, és önkéntesekből tábort szerveztünk a konkrét munkálatok elvégzésére, amivel hozzájárultunk a templom és a parókia helyreállításához.

 

 

 

 

 

 

 


Program előzetes: 2016. február 11-én, este 7 órai kezdettel, a Jancsó Alapítvánnyal ( www.jancsoalapitvany.hu ) közösen rendezünk alapítványi estet a Budapest V. kerületben, Zrínyi utcában található BM Duna Palotában!


Készítette: On-Team Kft. Szoftver: SurfaceLight