Beszámoló 2008-ról


 Átlépés a 2007-es alapítványi estre!      Átlépés a 2008-as alapítványi estre!

  

   

Kedves Barátunk! 

   Szeretnénk megköszönni támogatottaink nevében is adományaikat, 1%-os felajánlásaikat és részvételüket a 2008. november 13-án megtartott estünkön.  Idén nagy öröm volt számunkra, hogy a 18 tagú magyarvistai kórus tisztelte meg estünket és 80 vendégünket. 

  

 A 2008. év részletes beszámolója innen letölthető!

 

 

 

          Tekintsék meg honlapunkon a rendezvény felvételeit is! 

    2003-ban alakult Alapítványunk 2005-től segélyezi aktívan a rászorulókat határon innen és túl. A 2008-as év folyamán 1.491.000 Ft pénzadományt gyűjtöttünk, 1.300.000 Ft-ot juttattunk el a kedvezményezetteinkhez.

   Először 2007-ben tudtuk az 1%-os felajánlásokat fogadni, amelyből 502.105 Ft támogatás gyűlt össze.  A következő évben, 2008-ban, 318.319 forint érkezett!  Ezúton is köszönjük a felajánlóknak!

Az idei évben az az öröm és megtiszteltetés érte Alapítványunkat és az alapítványi esten résztvevő mintegy 80 vendégünket, hogy az épülő magyarvistai kultúrház népi kórusa élőben műsorával köszönte meg a nekik nyújtott adományokat. A Keresztény Értékmegőrző Egyesület munkájának és adományainak is köszönhetően 18-an jutottak el első magyarországi turnéjukra.  Továbbra is támogatjuk a magyarvistai közösséget a helyi kultúrház újjáépítésében, illetve a magyar népi hagyományok újrafelfedezésében, megőrzésében.

     Az adományok jelentős része év végén, az alapítványi estünk után érkezett, így ezek eljuttatása már a 2009-es év feladata.  A pénzadományokat önkéntes munkával, helyiek összefogásával igyekszünk megsokszorozni, hogy nagyobb eredményt tudjunk elérni.

2008-as főbb tevékenységeinkről röviden:        

  •  433 ezer Ft-tal segítettük a segélyszállítmányok kijuttatását Kárpátaljára és Erdélybe.   (Fotó:  hazafelé egy szállítás után...)
  •  Alapítványunk közel 40 tehetséges és rászoruló diákot támogatott a Pápai Református Kollégiumban 1994 óta (évente 2-4 diák 200 ezer Ft/év, idén is hármat).
  •   Batiz Ágnes testvérünk emlékére 200 ezer Ft-ot juttattunk el a sárvásári iskolásoknak, melyből mennyezetburkolatot újítottak fel, termet festettek, s ami ennél is fontosabb, négy kirándulást s rendezvényt szerveztek a gyerekek és nyugdíjasok számára, megtartották nemzeti ünnepeinket az adományokból, s helyi önkéntesek felajánlásaiból.  
  •    Az Alapítványunkon keresztül eljuttatott 250 ezer Ft-nak is köszönhetően folytatódott a kultúrház építése, egy használt buszt küldtünk, valamint egy társszervezet, a Keresztény Értékmegőrző Egyesület gyors gyűjtésének köszönhetően, egy 4 napos budapesti turnét szerveztünk a vistai kórusnak.
  • Bakonytamási és Nagydém Községek Önkormányzataival közösen szerveztünk egy kriptafelújítást, valamint megemlékezést alapítóink Édesapja, Jókay Lajos, sírjánál.  A szertartásban a hathalmi birtok volt tulajdonosáról, Ihász Lajosról is megemlékeztünk, melyről a pápai és Veszprém megyei sajtó részletesen számolt be szeptemberben.

      

2008 novembere, vagyis az alapítványi estünk óta több mint 670 ezer forint adomány érkezett.  A megvalósuló segélyezésben és fejlesztésekben a helyiek és toborzott önkéntesek munkájukkal kiegészítették, megsokszorozták a befektetett pénzeket. Az eredményekhez számos adományozó járult hozzá (nevesítve 66-an, név nélkül száz felett). 

  Részletes adatokért kattints ide!

 

2009-ben az alábbi céljainkat szeretnénk továbbra is támogatni, elősegíteni:

ˇ         Segélyszállítmányok Kárpátaljára és Erdélybe

ˇ         Kultúrházépítés Erdélyben, Magyarvistán (Kolozs megye)

ˇ         Szegény gyermekek tanulási támogatása Kalotaszegen, Sárvásáron (Batiz Ágnes emlékére)

ˇ         Pápai Református Kollégium diákjainak támogatása (Jókay Lajos hagyatéka)

Jókay Kinga, Osváth László és Zsindely Zsolt kurátorok nevében is kívánunk Önöknek erőt, egészséget, s kitartást 2009-ben is!  

Tisztelettel és köszönettel:  

 Jókay  Károly  és  Bereczky Zoltán                                                                                                                         

 Budapest,  2009. február 6.


Program előzetes: 2016. február 11-én, este 7 órai kezdettel, a Jancsó Alapítvánnyal ( www.jancsoalapitvany.hu ) közösen rendezünk alapítványi estet a Budapest V. kerületben, Zrínyi utcában található BM Duna Palotában!


Készítette: On-Team Kft. Szoftver: SurfaceLight