2010. februári hírek


 

2009-es részletes beszámoló


         Határon túli iskolák támogatása: A magyar emigráció diákjainak sok éven át otthont adó bajorországi magyar gimnázium, Burg Kastl, volt diákjai és a Jókay Alapítvány találkozóján a résztvevők felismerve közös céljaikat hosszú távú együttműködésben állapodtak meg. A Magyarországon élő volt „kastlis” diákok adományait a Jókay Alapítványon keresztül összegyűjtve évenként egy-egy rászoruló határon túli iskolát segítünk. A Jókay Alapítvány a törvényes kereteket, az átláthatóságot és az elszámoltathatóságot nyújtja az együttműködéshez.  

  

A sárvásári (Kalotaszeg) általános iskola és református gyülekezet számára 350.000 forintot és egy használt nagyképernyős televíziót (egyik adakozónk ajándékát) adtunk át 2009 áprilisában. 

    

        

      

        

 

 A Pápai Református Kollégium 3 diákjának teljes körű,   a  2009/10-es tanévre szóló, összesen 200.000 forintos ösztöndíjat utaltunk át júniusban. 

  

 A kalotaszegi Magyarvista kultúrháza építésére, az ő kérésükre, 260.000 forintot tartalékolunk, melyet a megfelelő időpontban utalunk majd át.  Előreláthatóan egyéb sikeres pályázásuknak köszönhetően, a magyarvistai kultúrház ünnepélyes megnyitóját 2010. július végén rendezik meg.

    

Kulturális területen Alapítványunk a Pápa Város valamint a Pápai Jókai Kör kiadásában megjelent „Pápai Jókai Zsebkönyvet” támogatta 2009 márciusában, melyről a veszprémi sajtó be is számolt. A fenti, s hasonló célokra továbbra is gyűjtünk!  A teljes körű elszámolás érdekében mellékeltük az interneten is olvasható 2008-as közhasznú jelentésünket. 

    

 

 2009. november 12-én megtartottuk hagyományos zenés alapítványi beszámoló esténket a budafoki városházán.  Beszámoló itt.

            

 

Eddigi és további adományait a Jókay Család Alapítványa Kuratóriumának és támogatottainak nevében is köszönjük! Kérjük, juttassák el adománykérésünket azon ismerőseiknek, akik céljainkat fontosnak tarthatják!  

Tisztelettel és köszönettel: 

2010. február 1.                      

 Jókay Károly, Alapító


Program előzetes: 2016. február 11-én, este 7 órai kezdettel, a Jancsó Alapítvánnyal ( www.jancsoalapitvany.hu ) közösen rendezünk alapítványi estet a Budapest V. kerületben, Zrínyi utcában található BM Duna Palotában!


Készítette: On-Team Kft. Szoftver: SurfaceLight