Karácsonyi levél, 2012. december

A 2013-as évben ünnepeljük alapítványunk 10. évfordulóját Magyarországon, amerikai jogelődjének 20. évfordulóját, valamint emlékszünk meg Jókay Lajos halálának 20. évfordulójáról (1993. feb. 1).

 

 A levél letöltése

 

 

 

Tisztelt Barátunk, Támogatónk!

 

 

Karácsony és az Új Év táján több jó hírrel szeretnénk szolgálni! 2013 jubileumi év lesz! Idén (2012 őszén) nem rendeztük meg a hagyományos alapítványi estünket, mert 2013 februárjában emlékezünk meg Jókay Lajos halálának, valamint alapítványunk amerikai jogelődjének 20. évfordulójáról.

 

Várhatóan február 15-én, pénteken este 18 órától, a Budai Várban található Magyarság Házában (Szentháromság tér 6) tartjuk meg a Jókay Alapítvány magyarországi megalapításának 10. évfordulóját!

 

  Erre a meghívókat január végén postázzuk.

 

 A londoni Endres Memorial Fund (Endresz Alapítvány) bőkezű támogatása

 

Egy londoni atyánkfiának köszönhetően, decemberben érkezett hozzánk 2.000 angol font (kb. 670.000 forint) az Endres Foundationtől. Az összeget a pápai diákok számára létrehozott alaphoz hasonlóan, a kárpátaljai Técsői Magyar Tannyelvű Református Líceum számára fektetjük be, hogy évente a többi adakozótól érkezett összegekkel együtt az iskolában tanuló szegény diákok számára küldjük tovább. Idén már márciusban 93.000 forintot utaltunk át. Erre az új célra néhány lelkes támogató gyűjtést folytat, ezért a tavasszal még várhatóan további összegeket tudunk átutalni.

 

További idei támogatásainkról röviden:

 

* IX. magyarvistai falunap (2012. július 29): Jókay Károly az Alapítvány támogatói nevében átadott 200.000 forintot a Kalotavár számára.

 

* A sárvásári általános iskola és gyülekezet számára 210.000 forintot Húsvétkor adtunk át;

 

* A Pápai Református Kollégiumban tanulók 2012-13-as ösztöndíjaira 270.000 forintot júniusban utaltuk át. Idén három tehetséges fiatalember részesült támogatásban, többek között másodjára Böröczky Dezső, aki II. helyezést ért el az Országos Középiskolai Tanulmányi versenyen történelemből;

 

 

Idei gyűjtések eredményei:

 

Bőkezű adakozóinknak köszönhetően 2012. december 1-ig kb 1.500.000 forint adomány érkezett magánszemélyektől és 670.000 forint az Endres Foundation-től. A 2012-ben felajánlott, de 2011-re vonatkozó SZJA 1%-a 199.000 forintot tett ki. Társszervezetektől kapott, de „átfolyó” összegek egy további 1,5 millió forintot tesznek ki.

 

 

Mint eddig, 2012-ben is a következő célokra gyűjtünk:

 

* A sárvásári (Kalotaszeg) általános iskolába és a református gyülekezetbe járó gyermekek foglalkozásaira, a művelődési házuk felszerelésére;

 

* A Pápai Református Kollégium diákjainak ösztöndíjaira;

 

* A técsői magyar líceum tanulói ösztöndíjaira;

 

* A hajdani bajorországi burg kastli Magyar Gimnázium öregdiák szervezetével karöltve, egy új gyűjtést indítunk egy határon túli magyar iskola megsegítésére;  A Nagybecskerek melletti Muzslya településen található Emmausz Kollégiumról a Duna TV is beszámolt.

 

* A magyarvistai (Kalotaszeg) kultúrház továbbfejlesztésére, az építés folytatására.

 

 

Eddigi támogatásukat megköszönve kívánok a Kuratórium nevében áldott karácsonyi ünnepeket, erőt, egészséget az új évben!

 

Budapest, 2012. december 15.

 

 

Tisztelettel, Jókay Károly alapító


Program előzetes: 2016. február 11-én, este 7 órai kezdettel, a Jancsó Alapítvánnyal ( www.jancsoalapitvany.hu ) közösen rendezünk alapítványi estet a Budapest V. kerületben, Zrínyi utcában található BM Duna Palotában!


Készítette: On-Team Kft. Szoftver: SurfaceLight