Késő-nyári beszámoló (2012)


  a levél letöltése

 

Tisztelt Barátunk, Támogatónk! 

 

Több jó hírrel szeretnénk szolgálni!
     
* A Jókay Lajosról készített,
"Az Út" c. filmet 2012. szeptember 8-án
mutatják be a
Budafoki Pezsgő és Borfesztivál keretében 21 órakor a Bp-Budafoki Református Egyházközség "Szőlőskert" gyermeksátrában (XXII. kerület, Plébánia utca-Knoll József utca sarkán, a Szt. Lipót plébánia mögött)!  Ezzel egy újabb közönség ismerheti meg életét!  Szeretettel várjuk támogatóinkat!

 

IX. magyarvistai falunap (2012. július 29): Alapítványunk idén is részt  vett a kalotaszegi Magyarvistán rendezett IX. falunapon.  A romániai elnök  sorsát illető országos népszavazás sajnos egybe esett a falunappal, ezért úgy a  hírverés, mint az aktív részvétel is visszafogottabb volt a szokásosnál.  Azonban  Felházi Zoltán lelkipásztor prédikációja annál felemelőbb, a néptánc és zene  bemutatók még színvonalasabbak.  Felemelt fővel hallgattuk Arany, A wales-i  bárdok c. versét Jancsó Miklós kolozsvári színművész előadásában.  Jókay  Károly az Alapítvány támogatói nevében átadott 200.000 forintot a Kalotavár számára, s tolmácsolta a KÉRME (Keresztény Értékmegőrző Egyesület)  üdvözletét, szeretetteljes üzenetét.  2013-ban újra találkozunk Magyarvistán, a tízedik ünnepi falunapon!    

  

További jó híreink következnek: 


* A sárvásári általános iskola és gyülekezet számára 210.000 forintot
Húsvétkor adtuk át;
     
* A
Pápai Református Kollégiumban tanulók 2012-13-as ösztöndíjaira
270.000 forintot júniusban utaltuk át.  Idén három tehetséges fiatalember  részesült támogatásban, többek között másodjára Böröczky Dezső, aki II.  helyezést ért el az Országos Középiskolai Tanulmányi versenyen történelemből;   

  

* A kárpátaljai Técsői Magyar Tannyelvű Református Líceum számára  márciusban 93.000 forintot utaltunk át.  Erre az új célra néhány lelkes  támogató gyűjtést folytat, ezért idén még várhatóan további összegeket tudunk  átutalni.   

  

Mint eddig, 2012-ben is a következő célokra gyűjtünk: 


* A sárvásári (Kalotaszeg) általános iskolába és a református gyülekezetbe  járó gyermekek foglalkozásaira, a művelődési házuk felszerelésére;
* A Pápai Református Kollégium diákjainak ösztöndíjaira;
* A técsői magyar líceum tanulói ösztöndíjaira;
* A hajdani bajorországi burg kastli Magyar Gimnázium öregdiák
szervezetével karöltve, egy új gyűjtést indítunk egy határon túli magyar iskola  megsegítésére;
* A magyarvistai (Kalotaszeg) kultúrház továbbfejlesztésére, az építés folytatására.
     
      Eddigi támogatásukat megköszönve kívánok a Kuratórium nevében erőt,  egészséget!

 


Budapest, 2012. augusztus 31.


Tisztelettel,


Jókay Károly


Program előzetes: 2016. február 11-én, este 7 órai kezdettel, a Jancsó Alapítvánnyal ( www.jancsoalapitvany.hu ) közösen rendezünk alapítványi estet a Budapest V. kerületben, Zrínyi utcában található BM Duna Palotában!


Készítette: On-Team Kft. Szoftver: SurfaceLight